Köpvillkor i Northbikes fysiska butiker

Northbike, organisations nr. 556238-8933 driver webbplatsen northbike.se. Northbike har även fysiska butiker i Sundsvall och Umeå (i Umeå för närvarande 2 butiker). 

Kontantfri butik
För din information så är våra butiker kontantfria sedan flera år tillbaka, vi tar emot betalning via kort eller swish. 

Öppet köp och bytesrätt
Vi erbjuder dig som kund öppetköp och bytesrätt i 7 dagar om inte annat överenskommits vid köptillfället. Gäller ej fordon.

Beställningsvaror
Vill du att vi beställer hem en vara som vi normalt inte har i lager tar vi en handpenning som täcker upp returkostnad OM du inte skulle hämta ut din vara. 

Frakt
Northbike förbehåller sig att ta ut frakt på varor ur butik, 79:- vid mindre försändelser och skrymmande varor enl prislista.

Garanti*
Northbike har normalt sett 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på produkter om inget annat anges. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och från service.

Personuppgifter
Northbike kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter. 
Det gäller även E-postadresser kunden lämnar till Northbike. Däremot lagras alla E-postadresser i vår databas vilket innebär att Du som kund kommer få vårt nyhetsbrev, om du inte önskar det kan du välja att avpremunerera genom att klicka längst ner i brevet.
Läs vår intetritetspolicy här.

*Gäller ej fordon.

Köpvillkor på Northbike.se


Avtalet du finner nedan är det du och Northbike kommer överens om när du lägger din beställning online.
Till exempel när du ska betala och hur vi kan hjälpa dig om något blir fel. Är det så att du har frågor så tveka inte på att kontakta oss via telefon eller e-post.

Priser
Vid beställning via Northbikes E-handel gäller de priser som är angivna i svenska kronor på webbplatsen. Priserna är inklusive moms. Priser för frakt och betalning anges separat. Priser kan skilja sig mellan butiker och webbplatsen. Vi förbehåller oss att priserna på artiklar kan ändras om våra leverantörer ändrat prisbilden avsevärt, skulle detta ske kommer vi kontakta dig. 
Vi reserverar oss för att felaktig prissättning kan förekomma pga prisfiler och synkning mellan affärssystem och Webshop, om det skulle det ske så förberhåller vi oss rätten att kontakta er och givetvis meddela detta.

Beställning
För att kunna göra ett köp via webbplatsen måste kunden acceptera Villkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder sig Kunden att följa Villkoren i sin helhet.
Norhbike förbehåller sig rätten att neka kunden ett köp. Avtalet om köp ingås först när Northbike bekräftar kundens beställning. Skulle det vara så att problem uppstår rekommenderar därför Northbike att kunden sparar orderbekräftelsen för en förenklad kommunikation med Northbike Kundtjänst.
Eftersom Northbike även bedriver verksamhet i två butiker med samma lager som i vår webshop så reserverar vi oss för att varor som kan se ut att finnas på webshopen i undantagsfall kan sålts i butik innan din order hanteras. Vi har dagliga uppdateringar av lagersaldot men i enstaka fall kan detta inte hunnits med och en vara kan bli slutsåld.
Vi reserverar oss också för att våra produkter som skickas kan vara provade av en fysisk kund i butik alt att varan kan skickats till annan kund som returnerat via webshopen. Dock är alla varor av nyskick.

Ångerrätt och Avbeställning*
Ångerfristen börjar från och med dagen då leverans har skett. Ångerfristen är 14 dagar. Kunden har då rätt till 100 procent av erlagt belopp. Då kunden väljer att utnyttja sin ångerrätt eller avbeställning är kunden själv skyldig att lämna tillbaka varan i lika gott skick som när den kom till kunden för att få 100% av pengarna tillbaka. Är varan använd eller skadad kommer en individuell bedömning ske med ett ekonomiskt avdrag. Retursedel medföljer i alla försändelser av ordinariepris artiklar. Fri returfrakt gäller ej vid tyngre varor där ytterligare frakt betalats av kund, där får kunden själv ombesörja returfrakten.

På Rea/nedsatta varor gäller samma förfarande som med ordinarie varor däremot står kunden själv för returfrakten (149:-, debiteras som avdrag på redan betald vara). 
Vid retur på specifikt modellanpassade artiklar till fordon som är markerade som beställningsvara på webbplatsen görs ett avdrag för returfrakten till leverantören vid en då vi normalt inte lagerför dessa artiklar, varje sådan retur hanteras individuellt. 

Med i alla paket finns en blankett du fyller i om du ångrar ditt köp, fyll i den och sänd varan i retur så vi har den åter inom senast 14 dagar från att du erhållit försändelsen. Spar kvitto på inlämnande av paketet om det inte skulle nå oss kan vi spåra det via fraktbolaget. Northbike tar ej ansvar för försändelser som inte når oss. 
Du kan också ångra ditt köp genom att du kontaktar oss via mail eller telefon men varan måste åter till Northbike för att vi ska kunna verkställa returen. 
Utöver den blankett som medföljer i försändelsen kan även denna standardblankett användas, för att hämta den klicka här.

En fri retur vid storleks- eller färgbyte av samma produkt*
Vid storleksbyten eller färgbyte av samma produkt (till ordinarie pris) erbjuds en fri retur, retursedel medföljer vid ordern. Vill kunden sända retur utan byte eller ändra variant en andra gång eller mer så går det på kundens egen bekostnad 149:-/frakt.
Första storleksbytet ska ske inom 14 dagar från du erhållit försändelsen.

Betalningsvillkor*

Faktura - Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Northbike överlåtna till Klarna Bank AB. Vilka betalningsvillkor och möjligheter väljer du själv utifrån vilka kampanjer Klarna erbjuder. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Betalkort: En betalkortsorder läggs enbart via hemsidan, ej telefon. Din beställning belastas på det kortnummer du angett.

Vi accepterar endast kort utgivna av nordiska banker. Dock ej American Express och Diners Club. Vid misstänkt otillbörligt kortköp förbehåller vi oss rätten att begära in personnummer för verifiering av adress. I dessa fall levereras varor endast till folkbokförd adress. Vid uthämtning av förbeställd order i vår lagerutlämning, skall ID-kort kunna uppvisas på plats.
 
Leverans*
Om kundens order är klar för leverans kommer den skickas inom en arbetsdag från det att kunden fått orderbekräftelse.

Normal leveranstid är 2-3 dagar beroende på var i landet kunden bor. Vissa avvikelser kan förekomma. Northbike kan inte bli ansvariga att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar Northbike det via E-post eller telefon.

Fraktkostnad
Fraktfritt vid köp över 1000:- ( om inte annan kampanj pågår).
Alla köp under 1000:- kostar 79:- i frakt om inte annat anges.
Vissa tyngre och skrymmande varor har högre fraktkostnad men det anges i produkttexten inne på varan.

Outlösta paket
Outlösta paket debiteras med 395:-. Kostnaden faktureras i efterskott. Sker inte betalning inom utsatt tid så vidarebefordras alltid kraven till inkasso.

Garanti*
Northbike har normalt sett 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på produkter om inget annat anges. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och vi eller serviceverkstaden står för frakten ut till kunden

Personuppgifter
Northbike kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter. 
Det gäller även E-postadresser kunden lämnar till Northbike. Däremot lagras alla E-postadresser i vår databas vilket innebär att Du som kund kommer få vårt nyhetsbrev, om du inte önskar det kan du välja att avpremunerera genom att klicka längst ner i brevet.
Läs vår intetritetspolicy här.


*Gäller ej fordon.

Vill du veta mer om de regler och råd som vi följer?
Du hittar information om distans- och hemförsäljningslagen på Konsumentverkets webbplats www.konsumentverket.se. Du kan också få information och rådgivning hos din kommunala konsumentvägledare. Sök på www.konsumentverket.se

Vår filosofi är att hitta lösningar så att både Du som kund och vi som företag blir nöjda!
Kontakta oss vid tveksamheter. 

Dream it. Live it. 


Godkänn

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.