Köpvillkor Northbike.se

Northbike, organisations nr. 556238-8933 driver webbplatsen northbike.se. Avtalet du hittar här är det du och Northbike kommer överens om när du lägger din beställning. Till exempel när du ska betala och hur vi kan hjälpa dig om något blir fel. Är det så att du har frågor så tveka inte på att kontakta oss i vår butik, via telefon eller e-post.

Priser
Vid beställning via Northbikes E-handel gäller de priser som är angivna i svenska kronor på webbplatsen. Priserna är inklusive moms. Priser för frakt och betalning anges separat. Priser kan skilja sig mellan butiker och webbplatsen.

Beställning
För att kunna göra ett köp via webbplatsen måste kunden acceptera Villkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder sig Kunden att följa Villkoren i sin helhet.
Norhbike förbehåller sig rätten att neka kunden ett köp. Avtalet om köp ingås först när Northbike bekräftar kundens beställning. Skulle det vara så att problem uppstår rekommenderar därför Northbike att kunden sparar orderbekräftelsen för en förenklad kommunikation med Northbike Kundtjänst.

Ångerrätt och Avbeställning
Ångerfristen börjar från och med dagen då leverans har skett. Ångerfristen är 14 dagar. Kunden har då rätt till 100 procent av erlagt belopp. Då kunden väljer att utnyttja sin ångerrätt eller avbeställning är kunden själv skyldig att lämna tillbaka varan i lika gott skick som när den kom till kunden.
På Rea/nedsatta varor får kunden ej pengarna tillbaka.
På specifikt modellanpassade artiklar till fordon som är markerade som beställningsvara på webbplatsen görs ett avdrag på 50% av produktkostnaden vid en retur. 

En fri retur vid storleks- eller färgbyte av samma produkt
Vid storleksbyten eller färgbyte av samma produkt erbjuds en fri retur som medföljer vid ordern. Vill kunden sända retur utan byte eller ändra variant en andra gång eller mer så går det på kundens egen bekostnad.

Betalningsvillkor

Faktura - Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Northbike överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Delbetalning: Tillsammans med Svea Ekonomi AB erbjuder vi möjligheten att dela upp betalning med upp till 24 månader (upp till 12 månader med 0% ränta). Leverans sker endast till den adress du är folkbokförd på. Din adress hämtas online i kundvagnen. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Läs mer om Delbetalning

Betalkort: En betalkortsorder läggs enbart via hemsidan, ej telefon. Din beställning belastas på det kortnummer du angett.

Vi accepterar endast kort utgivna av nordiska banker. Dock ej American Express och Diners Club. Vid misstänkt otillbörligt kortköp förbehåller vi oss rätten att begära in personnummer för verifiering av adress. I dessa fall levereras varor endast till folkbokförd adress. Vid uthämtning av förbeställd order i vår lagerutlämning, skall ID-kort kunna uppvisas på plats.
 
Leverans
Om kundens order är klar för leverans kommer den skickas inom en arbetsdag från det att kunden fått orderbekräftelse.

Normal leveranstid är 2-3 dagar beroende på var i landet kunden bor. Vissa avvikelser kan förekomma. Northbike kan inte bli ansvariga att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar Northbike det via E-post eller telefon.

Fraktkostnad
Fraktfritt vid köp över 1000:- ( om inte annan kampanj pågår).
Alla köp under 1000:- kostar 79:- i frakt om inte annat anges.

Outlösta paket
Outlösta paket debiteras med 395:-. Kostnaden faktureras i efterskott. Sker inte betalning inom utsatt tid så vidarebefordras alltid kraven till inkasso.

Garanti
Northbike har normalt sett 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på produkter om inget annat anges. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och vi eller serviceverkstaden står för frakten ut till kunden

Personuppgifter
Northbike kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter. 
Det gäller även E-postadresser kunden lämnar till Northbike. Däremot lagras alla E-postadresser i vår databas vilket innebär att Du som kund kommer få vårt nyhetsbrev, om du inte önskar det kan du välja att avpremunerera genom att klicka längst ner i brevet.
Läs vår intetritetspolicy här.

Vill du veta mer om de regler och råd som vi följer?
Du hittar information om distans- och hemförsäljningslagen på Konsumentverkets webbplats www.konsumentverket.se. Du kan också få information och rådgivning hos din kommunala konsumentvägledare. Sök på www.konsumentverket.se

Vår filosofi är att hitta lösningar så att både Du som kund och vi som företag blir nöjda!
Kontakta oss vid tveksamheter. 

Dream it. Live it. 


Godkänn

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.