Kampanjpris! HD Top Wing Mesh Functional Wear Expand

HD Top Wing Mesh Functional Wear

Harley-Davidson Merchandise Harley-Davidson Merchandise

Ny

Svart textil jacka med reflekterande detaljer. Praktisk med urtagbart membran.

Mer detaljer

I lager!

2 634,15 kr

inkl.

3 099,00 kr inkl.

-15%

100% polyester mesh och 600 denier polyester. Polyester meshfoder. Avtagbar vindtät och vattentät polyester liner med dragkedja framtill och hook-and-loop vindslå. Skydd för fickor armbågar och axlar. Dragkedja front. Justerbara ärmslut. Lätt förböjda ärmar. Justerbar midja. Vadderade axlar och armbågar. Två fickor med blixtlås framtill, två innerfickor. 3M Scotchlite reflexmaterial och broderade loggor vänster bröst och ryggen.

Säsong Sommar, Mellansäsong
Användningsområde MC
Stil Street
Passar Herr
Material Textil

Harley-Davidson (H-D) är ett amerikanskt motorcykelfabrikat grundat 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson i Milwaukee i Wisconsin. Det var Harleys konstnärliga Aunt Janet som designade Harley-Davidson-loggan på tanken. Första gången den målades var med guldinramade röda bokstäver på en pianosvart tank. Troligen var det därför som Harley hamnade först i firmanamnet. Med hjälp av en effektiv marknadsföring konkurrerade man ut andra märken, och överlevde bägge världskrigen och depressionen.


1969 övertog AMF, American Machine and Foundry företaget och drev det i ett tiotal år, vilket var en nedgångsperiod både avseende kvalitet och föräljning. 1981 köpte 13 personer i företagsledningen loss företaget från AMF i ett försök att vända trenden. Det gick dock trögt, allt färre motorcyklar såldes, och inom ett år tvingades man avskeda 1 800 av företagets 4 000 anställda.


Evolutionmotorn utvecklades 1984 och efter ytterliagre ett konkurshot så skedde en nystart. Man höjde kvalitén, ändrade om i ledningen och i marknadsföringen efter japansk modell. Med hjälp av en samtida MC-boom i hela världen så blev det ”nya” Harley-Davidson en framgångssaga svår att kopiera.


År 1986 tillverkades 22 000 Harleys, 2006 352 000. Idag sker slutmonteringen av motorcyklarna antingen i Kansas City eller York. De berömda fabrikslokalerna i Milwaukee på Juneau Avenue är idag renoverade och används till utbildningslokaler för mekaniker och handlare.


Harley-Davidsons motorcyklar är kända för sitt motorljud och sina klassiskt designade motorcyklar.


Besök Harley Davidson's Webbplats

Godkänn

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.