Carat Skinnjacka Herr Expand

Carat Skinnjacka Herr

Halvarssons Halvarssons

Ny

Fin sport/street herrjacka med stil. Passar dig som gillar snygga detaljer och funktioner.

Mer detaljer

Beställningsvara, förväntad leveranstid 5-14 dagar

5 495,00 kr

inkl.

Enormt grym och snygg sportjacka till killen! Stilren med snygga detaljer!

Carolina, Northbike

NÖTNAPPA/CAVAFLEX

TFL COOL SYSTEM

Svart skinn och svarta textilkläder tillhör sinnebilden för MC-kläder. Det finns dock ett problem – och det är just färgen. Svart blir ju så himla varmt i solen. Eller blev rättare sagt. TFL Cool System® är en revolutionerande innovation som gör att svart skinn eller textil, som behandlats med metoden, inte absorberar mer värme än ett ljust material! Det handlar om modern teknologi på hög nivå. En lekmannamässig förklaring är att ljus är elektromagnetisk strålning av olika våglängder. Vi människor kan bara se en bråkdel av detta spektrum, som vi uppfattar som färger. Det energirika ljuset, som ger mest värme, finns inom ett visst frekvensomfång som vi människor inte kan uppfatta. TFL Cool System® är en behandling som sker under garvning och infärgning, som gör att just det varma ljuset inte tas upp av plagget. Precis så som sker naturligt på ett ljust plagg. Det motsvarar en temperaturminskning med upp till 20 °C på ytmaterialet. Textilmaterial som behandlats med TFL Cool System® reflekterar upp till 80 procent av värmestrålningen! Teknik och magi i en sval och skön kombination.

HI­-ART® förstärkning

Det har hänt, det som inte får hända. Du klarade träffen mot marken, men du vet att det ändå bara är början. Höll du en hastighet på 110 km/h så tar det fem till sju sekunder innan du stannar. Vanliga kläder står i den hastigheten emot asfalten i bråkdelen av en sekund! HI-ART® är ett material som Jofama utvecklat själva och använder på utsatta partier i många av deras plagg. På det viset kan dom öka nötningsstyrkan med över 500% för textilier och över 200% för skinn – utan att kostnaderna för plaggen skjuter i höjden. HI-ART® har en bindning som liknar frotté. Genom att tråden vänds utåt i form av små öglor, kommer friktionen slita mot fibrernas kortändor. Det är som när du sågar i en träbit, det är betydligt svårare att såga i fibrernas riktning än att såga av dem från sidan. Så, om det som inte får hända ändå gör det, se till att ha HI-ART® i dina kläder.

TRIPLE STITCH

Oavsett hur bra och säkra material vi än använder, så blir plagget aldrig starkare än dess sömmar. Brister de, så förlorar de fantastiska materialen med ens alla de förträffliga egenskaper som tusentals timmar av forskning och erfarenheter har varit med och skapat. Därför tar vi sömnaden på största tänkbara allvar. Vi har länge arbetat med att ta fram och testa olika sätt att sy för att uppnå bästa resultat. Dillemmat är att om stygnen är för få, är det lätt att tråden går av vid belastning, och med för många stygn försvagas skinnet. Efter mängder av tester har vi hittat en teknik som ger maximal hållbarhet. Med en väl avvägd stygntäthet och tre sömmar på rätt avstånd från varandra, sys plaggen ihop med en grov och slitstark tråd. För att uppnå rätt utseende kan en eller två av sömmarna vara dolda.

Dryway+® funktionsmembran, urtagbart

Dryway® och Dryway+® har i grunden samma egenskaper. Dryway+® är dock mer töjbart och bibehåller sin funktion även under extrema påfrestningar. Något som är extra viktigt på exempelvis knän och i baken. Teknologin bakom Dryway®, Dryway+® och alla andra typer av funktionsmembran bygger på skillnader i temperatur och fuktighet på in- och utsidan av membranet. Värmen och fuktighetsgraden på insidan gör att vattenånga tränger ut och fukt utifrån stannar på rätt sida plagget. Men tänk på, att i omvända situationer när det är varmare på utsidan än inuti plagget, blir också funktionen den omvända och vattenånga tränger in genom membranet. Vilket exempelvis kan hända om du har handtags- eller sadelvärmare.

Reglerbara CE­-godkända skydd

Skydden kan du justera efter önskemål så att passformen för dig blir perfekt!

Kan kompletteras med något av Halvarssons CE­-godkända ryggskydd

Finns ficka i ryggen för att stoppa Secure L2 ryggskydd.

VENTILATIONER

Sammankopplingsbar med byxa

Kompletteras bäst med Safir pants men går självklart att koppla samman med samtliga av Jofama/Lindstrands/Halvarsson byxor via en dragkedja.

REGELBAR VIDD NERTILL

REFLEXERSäsong Sommar
Användningsområde MC
Stil Street, Touring
Passar Herr
Material Skinn
Godkänn

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.