Filtrera urvalet

Categories

Categories level 2

Stil

Passar

Leverantör

Latest news

  Inspiration till er som funderat på att hyra hoj i Los Angeles

  September 11th 2018  Resedagbok Los Angeles 2018

  Här kommer lite inspiration till er som funderat på att hyra hoj i Los Angeles! 

  Vi har också klippt ihop en enklare film, kolla in den här!

  Jag och Stefan hade två dagar i LA innan det årliga Harley-Davidson Annual Dealer Meeting i San Diego. Vi begav oss därför redan första dagen till Bartels Harley-Davidson i Marina Del Ray (www.bartelsharley.com) där en av alla USA´s Eagle Riders finns etablerade. (www.eaglerider.com/sv/losangeles)

  Eagle Riders LA

  Valet av hoj föll på en Road Glide Ultra. Vi ville testa den välkända Road Glide på de vägarna som de här hojarna är gjorda för!
  Kurvigt, kuperat, snabbt och smidigt.

  Just Road Glide är med sin frånkopplade frontkåpa både lättare i vikt och mer lättstyrd än sin syster Street Glide i H-D´s Touring-familj, och det fick vi verkligen bekräftat under vår tur.

   

  Efter tips från killen som skötte uthyrningen, så styrde vi vår kosa från Santa Monica där vi startade tidigt på morgonen, och lät hojen få börja med att få sträcka ordentligt på benen längs Pacific Coast Highway. Stefan körde och jag satt bakom och filmade det stora blå havet och alla palmer.

  Trafiken rullade på rätt bra, och det märks att bilisterna är vana vid motorcyklar då det inte var några problem alls att snirkla fram mellan bilarna vid köer. Efter The Getty villa, så svängde vi upp mot Topanga Park. Vi gled nöjda fram längs vackra Old Topanga Canyon road med målet klart, ett ”måste-besök” på det välkända caféet The Rock Store (www.rock-store.com)

   LAla

  Efter att ha nåt toppen på Topanga Park så vek vi av på Mullholland Highway som skulle leda oss till The Rock Store. Naturen runt oss är mäktig, och precis sådär amerikansk som man sett i många filmer. Med riktigt klassisk amerikansk rock på stereon, och +31 härliga grader i luften så vek vi slutligen av mot Mullholland Drive. Det finns nämligen en känd sträcka längs Mullholland Drive som kallas ”The Snake”, och precis innan den börjar så kan man stanna på ”The Snake Carspot” som är en stor parkeringsficka där man kan stå och titta på (och framförallt höra) alla hojar som åker upp och ner längs vägen.

  Varje helg kör det extrema sportbilar och hojar upp och ner för den här sträckan hela dagarna. De tränar skicklighet i kurvor, testar nya hojar/bilar och framför allt utmanar ödet. Vi var inte lika våghalsiga när vi körde ner med Road Gliden, men den kändes dock helt fantastisk i kurvorna. Smidig som en liten sportster, men med komforten av en touring. Vi var sjukt impade!


  LALA

   

  Nere vid The Rock Store köpte vi lite kall cola, satte oss bland övriga bikers och njöt av värmen. Några satt och väntade på Jay Leno som visst kör till caféet varje lördag. Vi träffade även en hel del trevligt folk som hejade och frågade var vi kom ifrån.

   

  Upp på hojen igen med siktet mot Hollywood och den kända Hollywood-skylten. Vägarna är superfina i USA, och har man en bra GPS är det inte svårt att hitta. Tätt med skyltar och vägarna har tydliga nummer. Vi tyckte att trafiken flöt på riktigt bra.

  När vi började närma oss Hollywood så hade vi ställt in GPS:en på en punkt som hette ”Hollywood-sign”, som först ledde oss till en skylt som sa; This road doesn’t lead to the Hollywood sign”. Svenskar som vi är så fortsatte vi efter GPS:en ändå och hamnade på det mest perfekta stället att fota Hollywood skylten på. Vi var helt ensamma där, och på andra sidan ravinen både såg och hörde man alla turister. Länge leve GPS säger vi! 

  hollywoodhollywood

   

  På hemvägen stannade vi till på en av de mest omtyckta hamburgerkedjorna i USA, in-n-out. (www.in-n-out.com) Supergoda och riktigt sliskiga amerikanska burgare med massor av ost. Passade perfekt med lite vätska och energi då vi var rejält svettiga och törstiga.

  Hemvägen fortsatte sedan via Beverly Hills, Hollywood Boulevard och sedan raka vägen till Santa Monica.

  En perfekt dagstur och mycket roligare än att gå på alla klassiska turistfällor. Vad sägs om att stå vid ett rödljus och i bilen bredvid sitter Mel Gibson i en cab och spanar in vår motorcykel! J

   

  Slutligen. Man kunde inte ladda mer inför ett Harley-Davidson event än med det här.

  För Harley-Davidson handlar mycket om att just köra hoj.

  Kläder, motorcyklar, H.O.G, event… ja allt handlar om att du ska köra motorcykel så mycket som möjligt. Nu inför 2019 så heter till och med H-D´s satsning ”More roads to Harley-Davidson”. De jobbar inte bara med att sälja mer hojar, utan vill skapa fler ”Riders”.

  magiskt att hyra hoj i usa

   

  Att hyra en Harley ett dygn kostade ungefär 2 900 kr. Integralhjälmar och kläder kan man hyra till, så det behöver man inte ha med sig. Skor däremot måste man ta med sig själv.

  Vi valde att åka med öppen hjälm som ingick i priset och även om det låter dyrt att hyra motorcykel så kan vi bara säga att det var helt klart värt det!

   

  Det här är precis vad vi menar med Dream it. Live it.

  Leva i drömmen gjorde vi verkligen varenda sekund, och tänk vad roligt att få göra en sån här resa med sin jobbarkompis dessutom!

   

  Välkommen in till oss på Northbike i Umeå, så kan vi berätta mer och tipsa er som funderar på att göra samma resa.

   

  Bästa hälsningar,
  Jessika och Stefan

   

   

  2355 Views
  Liked
  Godkänn

  Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.