Filtrera urvalet

Categories

Categories level 2

Stil

Passar

Leverantör

Latest news

  En tripp på en BMW F850GS Adventure

  En tripp på en BMW F850GS Adventure

  June 24th 2020

  Midsommarhelg, Jämtländska fjäll och 28 grader i skuggan, mycket mer idylliskt kan det inte bli. Dessutom perfekta förhållanden för hojåkning, där man bjuds på både slingrande asfalt och knixiga grusvägar. Bättre förutsättningar att testa BMWs ”lilla” äventyrsmaskin F850GS Adventure är nog svårt att hitta.
  Smidig och välbalanserad i låga farter samtidigt som det inte var någon konst att hålla god marschfart längst med E14 när man förflyttade sig från stan upp till fjällen tack vare vindskyddet man får bakom den stora tanken.
  När det kom till mer aktiv körning var det tacksamt med quickshifter som fungerade klockrent, en bekvämlighet som man inte gärna vill vara utan när man väl vant sig.
  850-motorn har väl tyvärr hamnat lite i skuggan av sitt större syskon 1250 som ju är Europas mest sålda MC år efter år, men för min del hamnar den mindre motorn i sweetspot med lagom kraft för att kunna användas aktivt på svenska landsvägar utan att kännas övermäktig när man som lite ovan plötsligt befinner sig på en grusväg.
  Den rymliga tanken inger förtroende när man vill ta en avstickare på okända vägar där man inte vet när nästa mack dyker upp, vilket i fjällvärlden inte alltid är så nära.
  Överlag så har jag svårt att tänka mig en motorcykel bättre lämpad för en norrländsk staycation i sommar.


  Se F850GS i lager här


  /Mattias Sjömäling

  f850gs

  365 Views
  Liked
  Godkänn

  Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.