Genom att fylla i din e-postadress godkänner du att Northbike får skicka nyhetsbrev till din inkorg.

Latest news

NORTHBIKE UMEÅ WEST NYETABLERAR EFTER BRANDEN

Posted in: Nyheter, Personal
September 6th 2017
Efter branden som den 20 augusti ödelade både butik och verkstad för en av Northbikes två butiker i Umeå så nyetablerar sig Northbike West inför höst-vintersäsongen med en helt ny butik för skoter, vattenskoter och fyrhjuling.
Ny lokal för Northbike West blir Motorcentrums gamla lokaler på Tankvägen 8, Teg. Lokalen kommer redan under september fyllas av skotrar, fyrhjulingar, vattenskotrar, kläder och en fulltalig verkstad.

Northbikes butik på Västerslätt brann för ett par veckor sedan ner till grunden, och tiden efter det så har en förundersökning gjorts enligt rutin av både polis och räddningstjänst.
Polisen lade förra veckan ner alla misstankar om brott och den egentliga brandorsaken kan fortfarande inte säkerställas.

En massiv räddningsinsats under branden gjorde att man kunde rädda samtliga till salu-fordon. Endast ett kundfordon blev brandskadat av de stora antal fordon som fanns runt byggnaden.

Tack vare att Northbike i Umeå driver två butiker, så kunde arbetet med försäljning och verkstadsbokningar fortsätta direkt på måndagen utan hinder genom att personalen på Northbike West flyttade in till sina kollegor i motorcykelbutiken på Ersboda.

- Våra kunder är så lojala och har stöttat oss mer än någonsin, så vår försäljning har inte drabbats mer än att vi fått några dagars extra leveranstid än vanligt, säger Jessika Häggling, Platschef på Northbike.

Letandet efter en ny ersättningsbyggnad inleddes omgående och många lokala fastighetsbolag har hört av sig för att visa sitt stöd och föreslå lösningar. Nu har man alltså hittat en lösning genom den nya lokalen centralt på Teg.

- Vi är enormt tacksamma för all hjälp vi fått, och vi har tittat på flera bra alternativ. Det har varit viktigt att byggnaden håller den höga nivå vi strävar efter på Northbike, och den här lokalen är helt perfekt för oss, fortsätter Häggling.

Vintern är en viktig säsong för Northbike och därför har valet av ny byggnad varit av stort värde. Man räknar med att vara igång redan under september månad med öppning av butiken, och i god tid innan skoterns dag som går av stapeln den 28 oktober.

- Vi får en pole-position med det nya läget på Teg och våra kunder kommer se att branden gett oss en revansch-lust att bli både större och ha fler fordon hemma för ännu snabbare leverans. Vi har alla våra leverantörer med oss i den här satsningen och vi i personalen kommer jobba helhjärtat för att vi ska lyckas i det nya huset, säger Häggling. 

Fotograf: Sune Grabbe

8092 Views
Liked
Godkänn

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda denna webbplats samtycker du till att vi använder oss av cookies. Läs mer.